Spontaan op de trein naar Edinburgh!

Nadat mijn moeder natuurlijk al gezellig bij mij op bezoek was geweest, keek ik ook heel erg uit naar mijn vriendin Jentine die langs zou komen. Ontzettend ervan genoten om samen met haar een leuk weekend te spenderen in Oxford en Reading (wat nu echt een beetje als mijn second home begint te voelen hier, potdikkie). Voor Jentine stond als vervolg van haar tripje op de planning om naar Edinburgh te gaan (in d’r uppie, dapper!) en daarna door naar een studie genoot in Aberdeen.

Niks vermoedens stond ik die maandag weer om 6uur op om bij mijn host familie ’s morgens weer te helpen met de kinderen, zoals iedere dag zo’n beetje. Met een halfslaperig hoofd vertelde ik Andrea en Mike dat Jentine die dag door zou reizen naar Edinburgh. Mike zei direct dat het een hele gave opportunity was om met haar mee te gaan (al helemaal omdat Mike “Schots Bloed”  in zich heeft, logisch;)

Hartstikke tof natuurlijk, Edinburgh! Al vaker had ik hier veel goeds over gehoord, deze toffe, knusse stad in het ruige Schotland. Met Jentine ben ik dus op de trein gestapt (maar liefst 6 uur tussen vreemde mensen in eigenlijk een te krappe trein).

Wat ik je zeker kan vertellen is dat ik nog nooit zo’n mooie, knusse en historische stad heb gezien als Edinburgh ! Waar Londen bijvoorbeeld alle ‘attracties’  ver van elkaar heeft liggen en het een rommelig plaatje is, is Edinburgh echt heel erg ‘logisch’  verdeeld en vooral een perfect plaatje. Met werkelijk waar de meest mooie huizen en prachtige panden.

Natuurlijk moesten en zouden wij ook echt Guinness bier gaan drinken (alcohol vloeit goed in Schotland) en op aanraden van Mike ook wat whisky geproefd. De barman hadden we overtuigd maar een paar van zijn goedkoopste whiskys te laten proeven (want ja, studenten budget;) Die Guinness was ‘wel oke’ waarentegen die Whisky ons brande als peper in de keel(?). Deze alcohol vervolgens weg weten te krijgen met een paar happen Haggis, iets typisch Schots (denk aan varken, rest vlees, havermout en stroop)… (Hoor mijn vader nog net niet smakken)

Tot en met donderdag hebben wij ons fantastisch weten te vermaken in Edinburgh. Zijn wij alle straatjes bij langs gegaan, hebben we het kasteel van Edinburgh gezien (PRACHTIG UITZICHT) en hebben we zelfs een keer het goede ‘nachtleven’  meegemaakt hier:) Daar naast hebben wij ook nog een vergaarde vulkaan beklommen (Arthur’s Seat, en dat in Schotland..;)

Oh, en, 3x raden waar wij hebben geslapen.. In een hostel! Over het algemeen kan ik zeggen dat dat mij verrassend goed is bevallen! Ondanks het feit dat je een kamer deelt met 12 vreemden en niet de garantie krijgt van een geluidsloze nachtrust (oordopjes zijn een zekere musthave).

On the long run, ben je nog nooit eerder in Edinburgh geweest, dan raad ik je dat zeker aan! In een paar dagen tijd kun je de hele stad mooi verkennen en ben je ook zo ontzettend dicht bij de natuur! Toffe ervaring erbij!

 

WhatsApp Image 2017-11-07 at 12.27.02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s