Een paar woorden over de aanslag

‘ s Morgens terwijl ik nog rustig aan mijn ontbijt zat samen met “mijn au pair kindjes” hoorde ik ineens op de radio een bericht over dat er (alweer) een aanslag gepleegd zou zijn in Londen. Eerst dacht ik, ach joh, dat zal wel loos alarm zijn. Min of meer was dat niet het geval.. Bij het metro station Parsons Green bleek er een bom af gegaan te zijn. Gelukkig, is de bom niet volledig afgegaan waardoor er geen doden maar wel 29 gewonden waren. Erg genoeg.

Deze dag stond voor ons op de planning om naar Londen te gaan en hier de middag te spenderen. Had ik hartstikke zin an. Ondanks dit nieuws zijn we toch naar Londen gegaan. Met Mike & Andrea (M’n host parents) heb ik het er nog over gehad. Zo’n aanslag als deze kun je natuurlijk niet voorspellen, niks kun je voorspellen. Want ja, als je veilig wil zijn kun je net zo goed thuis blijven en jezelf oprollen in je bed (En zelfs dan kun je nog stikken doordat je per ongeluk het gasfornuis aan hebt laten staan en geen zuurstof meer krijgt, or whatever). Zo weet je maar weer dat er op ieder moment van de dag iets met je kan gebeuren. Of dat nou een auto ongeluk is, een hartaanval of een aanslag als deze. Daarbij komt ook nog dat de kans dat je betrokken wordt in een (terroristische) aanslag werkelijk waar nihil is.

De middag heb ik alsnog vrolijk rond gehuppeld in Londen. Heb ik SoHo verkend, naar mijn idee the place to be in Londen, Buckingham palace gezien, op Piccadilly circus een kopje koffie gescoord en een mooie wandeling gemaakt door Green Park. Terwijl ik daar zo liep viel er eigenlijk niet veel meer van te merken. Hier en daar hoorde je wat mensen erover praten en zag je meer security teams op de straat, but that’s it. Natuurlijk gaat alles gewoon door na zo’n aanslag. Wat voor sommigen mensen misschien moeilijk te bevatten is.

Wat ik dan alleen niet snap is dat er iemand blijkbaar zo nodig aandacht moet vangen en mensen bang wil maken, door zo’n aanslag. Belachelijk. Het is dan ook niet echt dat ik bang ben voor dit soort streken, maar eerder dat ik boos wordt van dit soort acties. Dat ik niet kan bevatten dat iemand zo gek in zijn/haar hoofd is om zoiets te doen en zoveel mensen pijn te willen doen. Ik mag er dan wel niet persoonlijk bij betrokken zijn, toch is het iets waar ik veel aan denk de laatste tijd. Het lijkt wel alsof iedereen steeds iets alerter is hiervoor en weet dat het zomaar kan gebeuren. Maar goed daar moeten we niet aan denken. Genoeg negativiteit voor vandaag. De leef goes on. 

 

Until next time, Lotte

Londen was trouwens hartstikke tof, heb een gezellige dag gehad en er ontzettend van genoten. Groetjes.

IMG_2258

 

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s